93 118 95 85 info@laformigueta.cat

Que fem?

OBJECTIUS

Al nostre centre tenim com a objectiu principal treballar per atendre les necessitats bàsiques dels infants, procurant un ambient acollidor, familiar i agradable on l’infant gaudeixi de la seguretat i estabilitat afectiva necessàries per a progressar en el seu desenvolupament. La llengua d’ús del centre és el català.

COMUNICAR
Un projecte educatiu en el que  promovem l’educació en valors i en la igualtat.

 

SOCIABILITZAR
Enfatitzar el desenvolupament de les habilitats socials i d’autoconcepte.

 

MOURE’S
Desenvolupament de les habilitats de motricitat, tant fina com gruixuda.

 

IMAGINAR
Donar sentit al seu món aprenent amb la pràctica i la interacció.

 

VIURE
Donar sentit al seu món aprenent amb la pràctica i la interacció.

 

El nostre ambient és molt familiar i garantim una atenció individualitzada i personalitzada tant als pares com als nens/es, ja que no tenim grans grups d’infants.

ACTIVITATS

CONNECTEM AMB
L’ENTORN NATURAL

A través del joc, la manipulació, l’experimentació i el descobriment de l’entorn natural volem que els nostres nens i nenes desenvolupin la seva autonomia personal i de grup, així com també la intercomunicació i el llenguatge.

TREBALLEM LES
FESTES TRADICIONALS

Celebrem totes les festes tradicionals (la castanyada, el Nadal, Carnaval, Pasqua, Sant Jordi, Festa Major, Sta. Tecla, etc.) perquè els nostres nens i nenes puguin conèixer totes aquestes festivitats que ens marquen al llarg de la nostra vida i que sempre recordem de la nostra infantesa.

FEM ACTIVITATS
AQUÀTIQUES

Tenim una activitat aquàtica setmanal programada, per a les nenes i nens més grans, que es realitza a la piscina Municipal de Sitges.

EMPREM LA
MUSICOTERÀPIA

Un cop per setmana acudeix al nostre centre la professora Ingrid López, que és experta en musicoteràpia, per tal de donar una hora de classe a tots els nostres nens i nenes del centre.

QUÈ TREBALLEM?

EL GRUP DE
LES FORMIGUETES

De 0 a 1 any

Treballem l’exploració, experimentació i la descoberta utilitzant objectes, jocs de sons, gestos com a mitjà de comunicació amb els altres, cançons, a través de les fotos reconèixer a la família, etc. perquè el nen o nena pugui desenvolupar i estimular els seus sentits i ajudar-los a que siguin una mica mes autònoms.

EL GRUP DE
LES GRANOTES

D’1 a 2 anys

Treballem les relacions socio-afectives amb els altres companys, reconeixent-los pel seu nom, i que mostri interès per tots ells. També treballar la relació amb l’educadora, que la reconegui i aprengui el seu nom. Iniciar activitats i fer-los partícips d’aquestes, per tal de que es mostrin contents, feliços i segurs en sí mateixos.

EL GRUP DE
LES ABELLES

De 2 a 3 anys

Fem que a través del joc el desenvolupament motriu on puguin progressar tant en els seus moviments i equilibris corporals (saltar, frenar, córrer, caminar, pujar, baixar, ràpid, lent, dintre o fora, etc…) i la coordinació viso-motora (manipular, picar, apilar, encaixar, modelar, pintar, etc…).

En el moment adequat, treballem la descoberta del seu propi cos (identificar algunes parts del cos, la seva imatge, expressar les seves necessitats i començar a controlar les seves emocions, etc.).

A través del joc i les activitats tots els hàbits per tal de que el nen/a tingui el comportament necessari per a la seva integració en el món que l’envolta:

  • Hàbits d’higiene i neteja (rentar-se les mans i la cara sol, eixugar-se amb la tovallola, rentar-se les dents, etc…).

  • Hàbits d’alimentació (Seure correctament a taula, menjar sol, utilitzar la cullera i la forquilla tot sol, etc…).

  • Hàbits de descans (estirar-se, relaxar-se i dormir al matalàs tot sol, etc…).

  • Hàbits d’automia personal (treure’s i posar-se les sabates tot sol, identificar i utilitzar els seus objectes personals, posar-se i treure’s la bata i la jaqueta, etc…).

  • Treballem amb els projectes de Primer Cicle d’Educació Infantil de l’Editorial Casals